Bireysel Danışmanlık Nedir?

Bireyin danışmanıyla birebir geçirdiği süreçtir. Birey, kendisini huzursuz eden veya baş etmekte zorlandığı problemlerin çözümü için başvurabilir.

Seanslardan çıkan danışan bazen rahatlamış bazen de gerilmiş olabilir, duygu karmaşası yaşayabilir, bunlar normaldir. Bireysel danışma teknikleri kişinin yaşadığı probleme ve danışmanın tercih ettiği danışmanlık tekniklerine göre değişmektedir. Bireysel danışmanlık haftada bir yapılan görüşmelerle gerçekleşmektedir. 

Bireyin seanslarına düzenli bir şekilde katılması, verilen ödevlerin yapılması sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olur. Seanslar gizlilik ilkesi içinde yürütülür. 


Yaşamın bazı dönemlerinde daha mutsuz ve zor anlar yaşanabilir. Bu zamanlar bireyin günlük yaşamını etkileyen bir hale geldiyse destek alınmalıdır. Bireysel terapide kaygı bozukluğu, öfke problemleri, anksiyete bozukluğu, panik atak, obsesif kompülsif bozukluğu, aile çatışmaları, uyku bozuklukları, yemek yeme problemleri, kayıp ve yas, değersizlik, özgüven eksikliği, kariyer problemleri,  istismar-kaza-deprem vb. travmalar, korku ve fobiler, sosyal fobi, depresyon gibi bir çok konu çalışılmaktadır.

Seansların amacı kişinin kendisini iyi hissetmesi değildir. Birey, kendi içine yaptığı bu yolculuk sonunda hayatının kontrolünü eline alabildiğini hisseder.

Bireysel danışmanlığın hedefi kişinin baş etme becerisini artırıp sosyal hayatta kolaylıkla var olabilmesi, günlük yaşam becerilerini kolaylıkla yapabiliyor olması, kaliteli ve doyumlu bir hayat sürmesine yardımcı olmaktır.