Oyun Terapisi Nedir?

"Oyun çocuğun dili, oyuncaklar da kelimelerdir." 

Oyuncakların ve oyunun kullanılarak çocukların iç dünyasını fark eden ve baş edemedikleri sorunlara çözüm sunan terapi şeklidir. 2,5 yaş ile 12 yaş arasındaki çocuklara uygulanan oyun terapisi çocuklarda var olan travmaları, depresyonu, kaygı ve takıntıları, dışkı-idrar kaçırma problemlerini, duygusal ve düşünsel sorunları ortaya çıkaran psikoterapi çeşididir. Oyun terapisi uyku bozuklukları, yeme bozuklukları, kardeş kıskançlıkları, kaygı ve takıntı problemleri, çocukluk depresyonu, korkular, agresyon ve öfke, istismar, ölüm, boşanma, özgüvensizlik, sosyal beceri eksikliği gibi bir çok alanda fayda sağlar. 

Oyun terapistinin amacı, oyun yardımıyla çocuğun iç dünyasını anlamak, çocuğun yaşadığı olay ile ilgili baş etme becerileri geliştirmesi ve olumlu benlik algısını geliştirmesine yardımcı olmaktır. Çocuk, gerçek hayatta kontrolünü sağlayamadığı durumları ve olayları oyun terapisi sayesinde kontrollü olarak yaşar ve iyileştirir. 

    Oyun Terapisi Ne Kadar Sürer?

Çocuğun yaşadığı probleme ya da travmaya bağlı olarak değişmektedir. Oyun terapisi haftada bir ya da iki kez yapılmaktadır. Çocuklar oyun terapisti ile geçirdikleri zamanı "oyun oynadık" diye açıklayabilirler. Aslında yaşamış oldukları problemlerle başa çıkma yollarını keşfederler.